IJsland; Van vulkaankraters, tot aan bevroren watervallen, van sneeuwstormen tot aan hotsprings en van gletsjers tot aan het noorderlicht.

Het was een droom die ik maar al te graag waar wilde maken, met een camper rondreizen in IJsland en de dagen vullen met het maken van geweldige foto’s. Na een periode van dromen en eindeloos mooie locaties zoeken op instagram was het zover! In maart 2020 zijn mijn vriend en ik voor 2,5 week naar IJsland vertrokken.

Ik had zoveel verwachtingen van IJsland, en al die verwachtingen zijn overtroffen. Elke dag van onze reis was gevuld met iets speciaals en unieks. Van vulkaankraters, tot aan bevroren watervallen, van sneeuwstormen tot aan hotsprings en van gletsjers tot aan het noorderlicht. Dit alles en veel meer kom je tegen tijdens een rondreis in IJsland.

Flexibel

Tijdens onze roadtrip hebben wij voor flexibiliteit gekozen. We zijn naar IJsland vertrokken met een algemeen plan, de Ring Road rijden met hier en daar wat detours. Niet vastzitten aan accommodaties en gaan en staan waar we op dat moment wilden zijn, dat was ons ideale plaatje. Met dit in onze achterhoofd boekte wij onze 4×4 camper via Cozy Campers, onze vlucht met Transavia en accommodaties voor de eerste twee en laatste nachten. Dit gaf ons de mogelijkheid flexibel te zijn, heel veel bijzondere locaties te bezoeken én op indrukwekkende locaties te overnachten.

Pareltjes langs de Ring Road

Na twee dagen verblijf in Reykjavik was het tijd om op ontdekkingsreis te gaan! Wanneer je in de winter naar IJsland gaat kan je niet de Highlands in trekken. Deze wegen zijn onbegaanbaar door sneeuwval en zijn afgesloten. Dit betekent niet dat je reis minder indrukwekkend is! In IJsland heb je één weg die het gehele eiland omcirkelt, de Ring Road. Deze weg is ongeveer 1300 km lang en zou je in 1 dag kunnen rijden. Nu is dat niet aan te raden, er zijn namelijk ontzettend veel mooie en indrukwekkende locaties die je kan bezoeken tijdens je roadtrip over de Ring Road. Denk aan mooie watervallen, zwarte zandstranden, indrukwekkende fjorden en hotsprings! Wij hebben 14 dagen voor onze roadtrip uitgetrokken. Dit geeft je voldoende tijd om rustig het eiland te verkennen.

"Niet vastzitten aan accommodaties en gaan en staan waar we op dat moment wilden zijn, dat was ons ideale plaatje."

IJsland in de winter

IJsland is in elk seizoen schitterend, maar wij hebben ervoor gekozen om in maart op reis te gaan. Ik hoor je denken, is IJsland in de winter niet ontzettend koud? Ja en nee. Het is winter, het vriest, het sneeuwt en het waait. Maar hier is goed op te kleden. De temperatuur daalt in IJsland niet ver onder het vriespunt, hierdoor is er goed om te gaan met de kou. In maart worden de dagen al weer wat langer dus je hebt ook voldoende uren daglicht om op ontdekking te gaan. Daarnaast heb je kans op het zien van noorderlicht wat voor mij een grote motivatie was om in de winter naar IJsland te gaan. Natuurlijk heb je ook kans op (extreem) winters weer, waardoor je soms genoodzaakt bent om je plannen om te gooien. Wij hebben uiteindelijk onze plannen ter plekke 2 keer om moeten gooien en hebben de Ring Road niet volledig kunnen rijden, maar dit maakte de reis juist extra avontuurlijk en speciaal.

Zou ik iets van deze reis anders aanpakken? Nee, ik zou gerust deze reis een tweede, derde, zesde en een tiende keer willen maken! Wat zeg ik?! Ik zou deze reis gerust elk jaar maken!

Kant en klaar reisschema

Heb jij behoefte aan een dag tot dag reisschema inclusief bijzondere verblijfplaatsen, belevingen en onze favoriete eet- en drinkgelegenheden?

Download dan nu het kant en klare reisschema van onze reis ‘Avontuurlijk IJsland’ hieronder.

Dit schema bevat naast alle uitgebreide informatie ook boekingslinks zodat je snel en gemakkelijk onze reis kunt boeken, aangepast naar jouw wensen en voorkeuren.

Meer weten over Ijsland?

Bekijk hier meer foto's van deze bijzondere reis!

Avontuurlijk IJsland

By Abigail van Kooten

Download nu het complete reisplan voor € 29,95.

*Een compleet dag tot dag reisschema inclusief accommodatie, restauranttips en unieke reisbelevingen.

Download Avontuurlijk IJsland