Ontdek de verborgen parels en veelzijdigheid van Turkije

Pamukkale travel sisters visser

Een 15-daagse reis naar Turkije waarin je van Istanbul naar Antalya reist. Deze reis is echt bedoeld voor de actieve reiziger die in korte tijd veel wil zien van Turkije. Citytrippen in Istanbul, de prachtige natuur van Cappadocië zowel vanuit de lucht als te voet ontdekken, cultuur snuiven en afsluiten met een paar dagen aan zee in Antalya.

Istanbul

We vliegen vanaf Amsterdam met KLM naar Istanbul. Na ruim 3 uur vliegen landen we rond 16.00 uur in Istanbul en worden netjes opgewacht door de chauffeur die ons naar het hotel brengt.

De komende dagen gaan we Istanbul ontdekken! We besluiten steeds om vroeg in de ochtend op pad te gaan, omdat het dan nog niet zo warm is. 

Bezienswaardigheden in Istanbul die je volgens ons echt niet mag overslaan:
Süleymaniye-moskee, de Grand Bazaar en de wijk Balat. De Süleymaniye-moskee staat niet in de top 3 bezienswaardigheden van Istanbul, maar zou er volgens ons wel in moeten! Balat is een gemoedelijke wijk met smalle, geplaveide straten en kleurrijke huizen, waar hippe cafés en vernieuwde galerieën naast traditionele buurtwinkels zitten. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de Hagia Sophia, oftewel de Aya Sofya, wat één van de meest iconische bouwwerken van Istanbul is. Ook het Topkapi paleis mag volgens ons niet ontbreken! 

Ankara

We gaan met hoge snelheidstrein van Istanbul naar Ankara. Ankara is voor ons meer een overbrugging om naar Cappadocië te komen, maar we wilden de stad toch even gezien hebben. 

We bezoeken hier De Anitkabir en het Kizilay-plein. Rond het plein zitten veel leuke steegjes vol cafés en restaurants.

'De warmwaterbronnen van Pumakkale: het lijkt hier alsof je in de sneeuw tussen het ijs staat.'

Cappadocië

In Ankara halen we onze huurauto van Sunny Cars op. We rijden vanuit hier in 3,5 uur naar Cappadocië.

Wat ons betreft moét je een ballonvaart boeken als je in Cappadocië bent. Zoiets ga je nooit meer meemaken. Het uitzicht vanuit de ballon is onbeschrijflijk en hier kunnen we zo’n 80 minuten van genieten. Het wordt voor ons overduidelijk dat Cappadocië een wereldwonder is en niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. 

Verder kun je hier het Göreme openluchtmuseum bezoeken en kasteel Uçhisar. Voor de sportieve reiziger mag een bezoek aan Red Rose Valley niet ontbreken. Je kunt hier prachtige hikes maken. 

Konya en Pamukkale

We verlaten vandaag het adembenemende Cappadocië en rijden richting Pamukkale. Dit is een rit van ongeveer 8,5 uur en wij hebben ervoor gekozen om halverwege te overnachten in de stad Konya. Hier bezoeken we het Mevlana Museum en de Selimiye Moskee. 

De volgende dag vervolgen we onze reis naar Pamukkale. Hier bezoeken we de warmwaterbronnen. Dit is een natuurfenomeen in Turkije. Het sterk kalkhoudende water loopt via een groot aantal terrassen van een helling. 

Antalya

We vervolgen onze weg naar de laatste bestemming: Antalya. We bezoeken hier het historisch centrum van Kaleiçi. Als je gek bent op eeuwenoude straatjes waar je doorheen kunt struinen en allerlei moois en leuks kunt ontdekken, kun je hier je lol op. 

De rest van de dagen genieten we van de zon en het zwembad bij ons hotel. Na 15 dagen zit het avontuur er op en vliegen we voldaan terug naar Amsterdam.

Kant en klaar reisschema

Heb jij behoefte aan een dag tot dag reisschema inclusief bijzondere verblijfplaatsen, belevingen en onze favoriete eet- en drinkgelegenheden?

Download dan nu het kant en klare reisschema van onze reis ‘Self-Drive Turkije’ hieronder.

Dit schema bevat naast alle uitgebreide informatie ook boekingslinks zodat je snel en gemakkelijk onze reis kunt boeken, aangepast naar jouw wensen en voorkeuren.

Bekijk hier een sneak preview van ons reisplan

Meer weten over Turkije?

Bekijk hier onze posts over deze geweldige reis!

Self-Drive Turkije Travel Sisters Visser

Self-Drive Turkije

By Travel Sisters Visser

Download nu het complete reisplan voor slechts € 1,-

*Een compleet dag tot dag reisschema inclusief accommodatie, restauranttips en unieke reisbelevingen.

Download Self-Drive Turkije