De perfecte roadtrip voor hikers en natuurliefhebbers

Lia en Ellen maakten deze reis in het voorjaar. Tijdens deze roadtrip rijd je met je eigen auto naar Duitsland, Oostenrijk en Italië. Deze reis is een perfecte combinatie tussen stad & natuur.

Tijdens het eerste deel van de reis verblijf je in Stuttgart en bezoek je de Oostenrijkse stad Innsbruck. Later in de reis begeef je je in de Italiaanse Dolomieten en maak je dagelijks een hike door de ongerepte natuurgebieden in deze regio.

Duitsland

Je rijdt vanuit thuis naar Stuttgard, Duitsland. Hier overnachten we.

Na het ontbijt is het tijd om de roadtrip voort te zetten. Zorg dat je de wekker vroeg in de ochtend zet en vervolg de reis naar het wereldberoemde Slot Neuschwanstein in Duitsland. De rit duurt zo’n 3 uur en je parkeert onderaan de heuvel. De wandeling naar het kasteel kost je zo’n 20 minuten. Je kan ervoor kiezen om een ticket te kopen en het kasteel van buiten en binnen te bezoeken en nog meer te leren over de geschiedenis. Onze keuze was om de omgeving van het kasteel te verkennen, want deze is absoluut de moeite waard! 

Eenmaal terug bij de auto, verdween het zonnetje al achter de bergen. We hadden trek gekregen en besloten hier nog ons avondeten te nuttigen.
Hoogste tijd om naar het volgende verblijf te rijden in Wallgau.

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt is het tijd om naar de Eibsee te rijden. Ook hier adviseren we je om hier op tijd naar toe te gaan, zodat je de grote drukte voorblijft. Wanneer je bij de Eibsee aankomt, waan je je bijna in Canada. Wie had gedacht dat je zo dichtbij huis zulke prachtige, helderblauwe meren kan vinden? Het meer ligt aan de voet van de Zugspitze. De Zugspitze is met een hoogte van 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. We doen hier waar we ontzettend gelukkig van worden: wandelen/hiken. Als je klaar bent met de wandeling dan is het ook echt een must om met de kabelbaan de Zugspitze op te gaan.

Oostenrijk

Het is tijd om verder te gaan. De volgende bestemming is Innsbruck, Oostenrijk. Dit zal ongeveer 1 uur rijden zijn. Let op dat je hier de grens van Duitsland naar Oostenrijk over moet en een vignet nodig hebt. Wij hebben deze bij een benzinepomp vlakbij de grensovergang gekocht. 

Aangekomen in Innsbruck? Parkeer de auto in het centrum van Innsbruck en ga op verkenning in de oude stad. Loop langs de rivier Inn en bewonder de beroemde gekleurde huizen. 

Na de lunch raden we je aan om terug naar de auto te lopen en de reis te vervolgen naar je eindbestemming. Je zal namelijk Oostenrijk alweer verlaten om de Italiaanse grens over te gaan.

'Wie had gedacht dat je zo dichtbij huis zulke prachtige natuurgebieden kan vinden?'

Italië

Noord-Italië staat bekend om de Dolomieten. En van deze omgeving ga je de komende dagen genieten. In de omgeving zijn prachtige wandelingen en hikes te doen en dat is natuurlijk de reden dat je hier bent. We hebben een aantal van de mooiste hikes op een rijtje voor je gezet:

 • Lago di Sorapis
 • Lago di Braies en Lago di Dobbiaco 
 • Seceda in het Puez-Odle natuurpark
 • Alpe di Siusi
 • Tre Cime di Lavaredo
 • Anterselva di Mezzo

We raden je aan om de pittige hikes niet achter elkaar te doen. Zorg dat je de dag na een intensieve hike juist een rustigere wandeling of zelfs helemaal een rustdag inlast, zodat je spieren kunnen herstellen. Onze mening is dat de hikes naar Lago di Sorapis, de Seceda en Tre Cime di Lavaredo het zwaarste zijn. De hikes rondom Anterselva di Mezzo variëren van licht tot zwaar en de wandelingen rondom Lago di Braies in combinatie van Lago di Dobbiaco en over de Alpe di Siusi zijn licht. 

Algemene tips voor hiken

 • We raden goede wandelschoenen aan, omdat veel hikes wat klimmen en klauteren vereisen. 
 • Wandelstokken kunnen je helpen om je benen minder te belasten. Wij hebben ze niet gebruikt. 
 • Het weer in de bergen kan plotseling veranderen. Zorg dat je altijd waterdichte en warme kleding meeneemt. 
 • In sommige gebieden heb je weinig schaduw. Weest voorbereid en voorkomt verbranding door de zon door zonnebrand mee te nemen. 
 • Neem voldoende eten mee. Tijdens hikes verbrand je onwijs veel calorieën en het is belangrijk om je energie ergens vandaan te halen. Wij nemen altijd eiwitrepen, bolletjes met pindakaas en bananen mee. 
 • Zorg voor ruim voldoende water! Van hiken krijg je dorst en het is erg belangrijk om gehydrateerd te blijven! Bij veel hikes kom je onderweg waterbronnen tegen waar je je fles kan vullen, maar zorg dat je niet verrast wordt en neem minimaal 2 liter water mee. 
 • Je wilt niet verdwalen in de bergen of bossen, dus zorg dat je kan navigeren. Wanneer er een fysieke kaart beschikbaar was, namen wij die mee. Natuurlijk kan je tegenwoordig ook met behulp van je telefoon en bijvoorbeeld de genoemde websites navigeren.
 • Volg altijd de paden en wijk hier niet van af!

Kant en klaar reisschema

Heb jij behoefte aan een dag tot dag reisschema inclusief bijzondere verblijfplaatsen, belevingen en onze favoriete eet- en drinkgelegenheden?

Download dan nu het kant en klare reisschema van onze reis ‘Hiking Highlights’ hieronder.

Dit schema bevat naast alle uitgebreide informatie ook boekingslinks zodat je snel en gemakkelijk onze reis kunt boeken, aangepast naar jouw wensen en voorkeuren.

Bekijk hier een sneak peek van ons reisplan

Meer weten over deze roadtrip?

Bekijk hier onze posts over deze geweldige reis!

Hiking Highlights

By Travel Sisters Visser

Download nu het complete reisplan voor slechts € 1,-

*Een compleet dag tot dag reisschema inclusief accommodatie, restauranttips en unieke reisbelevingen.

Download Hiking Highlights