Ontdek deze havenstad buiten de gebaande paden!

Er op uit gaan en belevingen creëren zit in mijn DNA. Als het niet buiten Nederland kan, zoek ik het toch gewoon wat dichterbij! Ik wil je graag kennis laten maken met de stad Rotterdam door mijn ogen. De plekjes die ik het mooist vind. Zelfs na al die jaren geniet ik nog steeds zo van deze plekjes in Rotterdam. 

Beleef Rotterdam buiten de gebaande paden!
We starten en eindigen de stadswandeling bij P+R Kralingse Zoom. Je kunt je auto hier parkeren op de parkeerplaats. Wanneer je met het openbaar vervoer reist in Rotterdam kun je gratis uitrijden met jouw OV-Chipkaart. We raden aan om een volledige dag uit te trekken voor deze stadswandeling.

Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan deze wandeling als ik nog steeds doe.

Liefs,
Cindy

1. Kralingse Zoom P+R

Je rijdt met de auto naar P+R Kralingse Zoom. Je parkeert hier je auto op de parkeerplaats of in de parkeergarage. Wij kozen ervoor om met de scooter de stad in te gaan, erg leuk op een mooie en zonnige dag! Door heel Rotterdam staan er elektrische scooters van Felyx. Download de app in de app store, maak een account aan en je bent klaar om op pad te gaan! We raden wel aan om het account alvast van tevoren aan te maken omdat het goedgekeurd moet worden.

Felyx heeft twee verschillende soorten scooters die je kunt huren. Wij kozen voor de GOVECS e- scooter welke 30 km/u gaat. Dit betekent dat je zonder helm op de scooter kunt rijden. Sinds kort heeft Felyx ook een aantal NIU e-scooters welke 45 km/u rijden. Met deze snellere e-scooter rijd je op de rijbaan en ben je verplicht een helm te dragen.

Wanneer je bij Kralingse Zoom bent open je de app van Felyx. Je ziet dan welke scooters het dichtst in de buurt zijn. Je klikt een scooter aan en de app begeleid je naar de scooter met de snelste wandelroute. Bij de scooter aangekomen maak je je klaar voor vertrek richting ‘Het Park’ bij de Euromast. Wanneer je voor het eerst een account aanmaakt bij Felyx krijg je de eerste 30 rijminuten gratis. Je doet er ca. 25 minuten over om bij ‘Het Park’ te komen. Je kunt dus gratis naar de eerste stop rijden met de scooter.

Je rijdt vanaf Kralingse Zoom richting de Maasboulevard. Je rijdt deze helemaal uit langs het water. Geniet van de skyline van Rotterdam en stop onderweg vooral om foto’s te maken. Dit is een van onze favoriete uitzichtpunten op de stad Rotterdam.

2. Historische Tuin Schoonoord

Vanuit de Maasboulevard vervolg je het fietspad op de Boompjes. Je passeert de Erasmusbrug aan de linkerkant en vervolgt de weg rechtdoor. Je gaat de eerstvolgende kruising naar links, de Scheepstimmermanslaan in. Je rijdt door tot de Veerhaven en slaat rechtsaf naar Westplein. Je gaat hier meteen weer links naar de Veerhaven en rijdt naar de Maas. Je vervolgt je weg naar Rechts en rijdt langs de Maas op de Westerkade. Je rijdt recht op ‘Het Park’ af. Op de Parkkade parkeer je de scooter en start je de wandeling.

Je loopt door Het Park naar de Kievitslaan en komt uit bij Historische Tuin Schoonoord. Dit is een verborgen tuin in Rotterdam. Als je het leuk vindt kun je een rondje door de tuin lopen voordat we de route vervolgen.

"Ontdek Rotterdam buiten de gebaande paden."

3. Parqiet

Nadat je bij de verborgen tuin bent geweest lopen we Het Park weer in. De volgende stop is een van onze favoriete ontbijtplekjes in Rotterdam: Parqiet. Neem een eigen picknickkleed mee, haal een ontbijtje bij Parqiet en geniet in het park.Heb je al ontbeten of heb je meer zin in een stuk taart? Loop dan iets verder en haal de beste taart van Rotterdam bij Dudok in het park.

4. Euromast

Vervolgens loop je door Het Park naar de Euromast. Mocht je het leuk vinden en de Euromast is open, ga dan naar boven voor een prachtig uitzicht over de stad.
Tip: We raden aan om van tevoren kaartjes te bestellen.

Je steekt de weg over naar Parkhaven en loopt naar de halte voor de Watertaxi.
Tip: Reserveer van tevoren een watertaxi voor een bepaald tijdstip, dit voorkomt lange wachttijden.

Je vaart met de watertaxi naar Katendrecht, aan de overkant van de Maas. Je komt uit bij de halte SS Rotterdam, dit is tevens de volgende stop.

Wil je de gehele stadswandeling Rotterdam lopen? Scroll dan naar beneden en koop het uitgebreide e-magazine inclusief online routekaart langs de meest bijzondere plekjes in Rotterdam voor slechts 5 euro.

Stadswandeling Rotterdam

By Round Egg Travel

Download hier de complete 'Stadswandeling Rotterdam' voor slechts € 5,-.

Een stadswandeling inclusief online routekaart langs de leukste plekjes van Rotterdam! 

Download Stadswandeling Rotterdam