Griekenland vanaf 14 mei open voor toerisme

Griekenland opent haar grenzen voor toeristen op 14 mei 2021! Waar kun je heen en wat zijn de voorwaarden voor een vakantie in Griekenland? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Vakantie Griekenland

De Griekse minister van Toerisme heeft aangekondigd dat het hele land vanaf 14 mei weer open is voor toeristen. Dit is wat ons betreft het beste nieuws van het jaar! Maar… Voordat je meteen op zoek gaat naar de meest bijzondere belevingen in Griekenland en de goedkoopste tickets, willen we je nog even wijzen op de Corona maatregelen voor reizen naar Griekenland. 

Voorwaarden reizen naar Griekenland

Je komt Griekenland alleen in met een een bewijs van vaccinatie. Het is hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar voor velen van ons om voor 14 mei gevaccineerd te zijn. Niet getreurd, met een negatieve Covid-19 test (bij vertrek uit Nederland) kom je het land ook binnen. Bij aankomst in Griekenland worden er willekeurig reizigers gecheckt en getest. Het kan dus voorkomen dat je na de vlucht uit de rij wordt gepikt en een sneltest moet doen.

Ik word positief getest, wat nu?
Als je positief test neemt de Griekse overheid jouw verblijf in een Corona hotel of ziekenhuisopname voor haar rekening.

Kun je niet meer wachten en zie jij jezelf al helemaal zitten aan een prachtig zandstrand met helderblauw water of droom je ervan om het oude Athene te ontdekken? Doe alvast wat inspiratie op en lees de blog ‘Eilandhoppen Griekse Cycladen’ van Travel Sisters Visser.

Round Egg Travel

Round Egg Travel gelooft in ‘het andere reizen’, ‘out of the box’ en ‘van de gebaande paden’. Een bestemming ontdekken doormiddel van een beleving. Buiten de toeristenstroom om, met behulp van locals. Authenticiteit, exclusief, bijzonder en beleving zitten in ons DNA gebakken.