Over The Brunette Passport

‘Istanbul is een plek die iedereen ooit een keer in zijn leven moet hebben gezien.’

Mijn naam is Ayda, ook wel bekend als The Brunette Passport, en eind 2016 heb ik mezelf een belofte gedaan; vanaf nu zou ik elke maand een andere stad bezoeken. In 2020 gooide corona natuurlijk roet in het eten, maar in de jaren daarvoor heb ik deze belofte aan mijzelf waar kunnen maken.

Mijn meest memorabele reis maakte ik in de zomer van 2018 toen mijn man en ik 5 weken door Maleisië, Bali, de Filippijnen en Vietnam reisden. Ook onze 2 weken durende huwelijksreis door het westen van de VS begin 2020 was er een om nooit te vergeten.

Mijn thuisbasis is Rotterdam, waar ik woon met mijn man Kadir en kat Aiko en in het dagelijks leven ben ik docent Engels. Een van de voordelen van docent zijn, naast het doen van wat mij gelukkig maakt, zijn de vele vakanties. Hierdoor heb ik genoeg vrije tijd om de wereld te ontdekken.

Een plek waar wij altijd naar terug keren is Istanbul. Niet alleen omdat mijn man en ik beiden van Turkse afkomst zijn, maar vooral omdat het een van de mooiste, meest levendige en diverse steden is waar ik ooit ben geweest. De lange geschiedenis van het Ottomaanse rijk is overal te proeven en de combinatie van het authentieke verleden en de moderne stad zijn overal te zien. En dan heb ik nog niets gezegd over het eten! Istanbul is een plek die iedereen ooit een keer in zijn leven moet hebben gezien.

Wil je meer van mijn reizen zien? Volg mij dan op mijn instagram @thebrunettepassport

24

Landen bezocht

3Jaar

Parttime reiziger

5K

Volgers op Instagram

Bekijk hier mijn reisplannen